De wensboom

Een praktijk voor kinderen en jongeren van 4 tot 12 jaar. Helemaal speciaal voor jou!

Bij de wensboom kun je op een leuke manier je wensen uiten. Dit kan met of zonder je ouders.

Je mag hier jezelf zijn, er is niemand die pest of plaagt en je doet vooral leuke ontspannen dingen.

Op deze manier kan ik je helpen als je ergens mee zit.

Je kunt met heel veel dingen in je hoofd zitten maar niet weten wat je er aan kan doen.

Je kunt bijvoorbeeld boos zijn omdat je niet mee mag spelen of verdrietig omdat je hamster dood is, of  balen dat je vriendje of vriendinnetje is verhuisd, maar ook voor ergere dingen zoals je ouders gaan scheiden, andere pesten je of zitten aan je terwijl je dat niet wilt, maar je kunt ook juist heel blij zijn en dit met anderen willen delen.

Deze emoties kom je overal tegen.

Maar hoe kun je hier goed mee omgaan, hoe kun je dit aan grote mensen vertellen zonder iemand pijn te doen of te kwetsen..

We kunnen het hier samen met z’n tweeën over gaan hebben, maar dit kan ook met iemand er bij of samen met andere kinderen in een workshop.

In de workshops (groepjes van max 5 kinderen) doen we gezellige dingen waarbij je kunt leren hoe je om te gaan met emoties. Emoties zijn bijvoorbeeld: verdriet, boosheid, vrolijk, blij, gelukkig, bang, ongelukkig, alleen zijn.

Vind je het eng om in een groep te zitten, mag je ook met mij alleen afspreken.

Ik ben zelf mama van vier kinderen en vindt het fijn als ik je mag helpen.

Toen ik klein was ben ik veel gepest.

Bij mij hoef je niet bang te zijn.

Als je mij iets vertelt dan is dat ons geheim, tegen papa en/of mama zeg ik alleen wat jij wilt dat ik vertel.

Speciaal als je een kind bent met een autisme aanverwante stoornis, ADHD, verstandelijke beperking of een psychisch probleem is het vaak moeilijk om met anderen te praten, maar ik heb veel geduld en heb in mijn werk ook met kinderen gewerkt die helemaal niet konden praten dus dat komt wel goed.

Hoog gevoelige kinderen of kinderen met paranormale ervaringen kunnen bij de wensboom terecht voor hulp, coaching of therapie. Dit wordt helemaal op het kind en zijn ervaringen afgestemd en ook inzichtelijk gemaakt voor de ouders.

Voor kinderen met problemen die te maken hebben met agressie hebben we een speciaal programma waarbij we leren omgaan met agressie die vanuit jezelf komt maar ook hoe te reageren als iemand anders zich agressief naar jou gedraagt.

Dit kan in samenwerking met een sportschool (omdat zij daar beter materiaal voor hebben dan hier bij de wensboom.)

Schuiven naar boven